Boete telefoon auto, beter voorkomen dan genezen

Voor iedereen geldt dat hij of zij het ongetwijfeld al eens mee zal hebben gemaakt. Wanneer je in de auto zit word je plots gebeld. Je kan dat telefoontje ook absoluut niet mislopen waardoor je ervoor kiest om op te nemen. Op dat ogenblik heeft een agent echter vastgesteld dat je met je mobiele telefoon aan het bellen bent in je auto. Het spreekt voor zich dat dit bij wet is verboden. Het gevolg is dus een boete telefoon auto die in de praktijk best hoog kan uitvallen. Voor heel wat mensen is dat toch best wel even schrikken. Ben je benieuwd of je nog iets tegen deze boete kan ondernemen of niet? De informatie die je aantreft op deze pagina zal er je alles over vertellen.

Wanneer krijg je een boete telefoon auto?

Een boete telefoon auto kan je altijd krijgen wanneer je gezien wordt met een telefoontoestel in de hand tijdens het rijden. In het verleden was het vaak zo dat bijvoorbeeld een agent specifiek moest zien dat je gebruik maakte van het toestel tijdens het autorijden. Tegenwoordig is het simpelweg vasthouden van je mobiele telefoon in de auto al voldoende reden om een boete op te leggen. Zorg er dus bij voorkeur voor dat deze altijd in een houder steekt. Dit ook wanneer je bijvoorbeeld de GPS wenst in te stellen onderweg. Alleen op deze manier is het immers mogelijk om te voorkomen dat je geconfronteerd wordt met een vervelende, flinke boete.

Hoe kan je zo’n vervelende boete voorkomen?

Het spreekt voor zich dat een boete telefoon auto krijgen ontzettend vervelend kan zijn. De hoogte van deze boetes is namelijk tegenwoordig vrij aanzienlijk te noemen. Dit heeft uiteraard als gevolg dat voorkomen veel beter is dan genezen. Wanneer je een dergelijke boete wenst te voorkomen is het van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat je te allen tijde moet voorkomen dat je gezien wordt met je mobiele telefoon in de hand tijdens het autorijden of wanneer je stil staat, maar de motor toch nog draait. In dat geval loop je namelijk altijd het risico om een boete te krijgen. Dit gezegd hebbende hoef je dit risico tegenwoordig eigenlijk helemaal niet te lopen, integendeel. Nagenoeg elke smartphone heeft tegenwoordig namelijk bluetooth waardoor je handsfree kan bellen. Op deze manier kan een boete telefoon auto zeer eenvoudig worden voorkomen.

Kan je er mogelijks bezwaar tegen aantekenen?

Door de jaren heen is de wet voor wat bellen in de auto betreft aanzienlijk veranderd. Ze is in ieder geval een flink stuk strenger geworden. Dat heeft als gevolg dat een boete telefoon auto aanvechten er uiteraard niet bepaald makkelijker op geworden is. Toch kan het zeker de moeite waard zijn om een jurist naar deze kwestie te laten kijken. Voor een jurist geldt namelijk dat hij zich specifiek bewust is van alles wat er met betrekking tot dit onderwerp in de wetgeving is opgenomen. Bovendien geldt voor een boete telefoon auto dat er in de praktijk altijd sprake is van interpretatie. Met andere woorden, je hebt altijd (minstens) een waterkans dat het mogelijk is om succesvol bezwaar aan te tekenen tegen de boete die je opgelegd hebt gekregen.

Ben je helemaal afgeleid en ook een boete voor door rood rijden gekregen? Neem dan zeker contact op.