Drie tips om te beginnen met linkbuilding

Heb jij moeite met het ontvangen van meer bezoekers op jouw website? Stijg jij nauwelijks in de zoekresultaten van Google of andere grote zoekmachines? Bij deze problemen kan linkbuilding de oplossing zijn. Linkbuilding is momenteel een populaire strategie om jouw website te optimaliseren door het verkrijgen van veel backlinks die verwijzen naar jouw website.

Linkbuilding wordt beschouwd als hulpmiddel bij de internationale zoekmachine optimalisatie. Backlinks zijn links die verwijzen naar een andere website mits de lezer op de link klikt. Grote zoekmachines beschouwen een backlink als stem op relevantie. Hierbij geldt: hoe meer backlinks, hoe relevanter de website, dus hoe hoger de website in de zoekresultaten zal verschijnen.

Drie tips

Linkbuilding kan zeer tijdrovend en lastig zijn. Het is dan ook niet gek dat veel bedrijven de linkbuilding uitbesteden, waarbij een expert op het gebied van linkbuilding aan de slag gaat om de website van het bedrijf te optimaliseren. Indien jij toch liever het touw in handen houdt, is het ook mogelijk om de linkbuilding zelf toe te passen. In dit artikel geven wij drie tips om mee te beginnen.

1.      Maak backlink websites aan

Indien jij linkbuilding wilt toepassen, is het uiteraard van belang dat jij een locatie hebt waar jij de backlinks kunt plaatsen. Er zijn diverse manieren om een locatie te verkrijgen. Zo wordt er voornamelijk aan gastbloggen of ABC-linkruil gedaan. Dit is echter tijdrovend. Om snel en gemakkelijk aan een locatie te komen, is het raadzaam om een backlink website te creëren.

2.      Online bedrijvengidsen

Ook zonder backlink website is het mogelijk om links te genereren naar jouw website. Naast bovengenoemde manieren is het ook mogelijk om jouw website op online bedrijvengidsen te plaatsen. Hierbij zul jij al jouw (NAW-)gegevens en uiteraard een URL van jouw homepagina in de gids zetten. Er zijn talloze gidsen waar jij jou gratis aan kunt melden.

3.      Start met het schrijven van blogs

Wil jij nog beter scoren? Dan is het schrijven van blogs zeer effectief. Let op: deze strategie is wel zeer tijdrovend, dus maak alvast een middagje vrij! Schrijf een blog met informatie dat doelt op jouw website. Voeg vervolgens een backlink toe die verwijst naar jouw website. Nu kun jij andere websites benaderen met de vraag of zij jouw geschreven blog willen plaatsen. Zodra er blogs op websites staan met een backlink naar jouw website.