Facebook

We kunnen er niet meer omheen. Facebook is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Met zo’n 9,6 miljoen gebruikers is de kans vrij groot dat ook jij een profiel hebt op Facebook. Dit biedt natuurlijk ontzettend veel kansen voor bedrijven. Weet jij al hoe je Facebook kunt inzetten voor je bedrijf? Weet jij al de mogelijkheden van een zakelijke pagina? Facebook is de plek om in contact te komen met je doelgroep. Zij zijn er al, nu jij nog.

Met de keuze uit zes type pagina’s is er voor ieder wat wils:

  • Lokaal bedrijf of lokale plaats
  • Bedrijf, organisatie of instelling
  • Merk of product
  • Artiest, band of bekende persoon
  • Amusement
  • Goed doel of community

Laat je door ons adviseren. Samen zetten we een mediastrategie op. Geen kennis of geen tijd voor Facebook? We kunnen je ook alles uit handen nemen.

Dichtbij je doelgroep

Bestaande klanten binden en nieuwe klanten bereiken. Met je eigen zakelijke pagina kan dat. Je bedrijf wordt nu nog toegankelijker. Mensen kunnen nu echt meedoen. Inchecken en recensies schrijven. Je berichten delen, liken en er op reageren. Al die interactie zorgt voor loyaliteit. Mensen raken zo meer betrokken bij het bedrijf. Plaats regelmatig berichten die relevant en interessant zijn voor de bezoeker. De berichten moeten toegevoegde waarde hebben aan je bedrijf en aan de bezoekers. Plaats foto’s en video’s. Geef ze bijvoorbeeld een kijkje achter de schermen. Deel promoties of organiseer een winactie. Zorg dat je ook offline goed te bereiken bent, door een routebeschrijving of telefoonnummer op je pagina te zetten.

Adverteren en promoten

Facebook biedt de mogelijkheid om te adverteren voor een heel specifieke doelgroep. Zo zien alleen mensen die er echt wat mee kunnen jou advertentie. Super effectief. Door doelgericht te adverteren en te promoten vergroot je je online of lokale verkopen. Promoot je app of zorg ervoor dat mensen jouw website bezoeken. Wil je zien wat het effect is van deze advertenties? Facebook meet alle resultaten die je makkelijk terug kan vinden op je pagina, want meten is weten. Zie wat er gebeurt en waar. Wat is je bereik en wat is de betrokkenheid?

Klantenservice

Mond-tot-mondreclame is nog steeds de meest effectieve manier van reclame. Waar het vroeger vooral lokaal werkte is dat tegenwoordig wel anders. Via Facebook verspreidt het nieuws zich als een lopend vuurtje.
Wanneer mensen een vraag of klacht hebben, richten ze zich al snel naar het internet. Het is belangrijk om hierop in te springen. Beantwoord vragen en probeer klachten op te lossen. Door snel te reageren voelen mensen zich serieus genomen. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat de pagina goed in de gaten wordt gehouden.