Hoe belangrijk is de zoekwoorddichtheid binnen SEO?

De meeste mensen schakelen de online zoekmachine in om een bedrijf of product te vinden. Dat is tegenwoordig natuurlijk niet zo raar, omdat alles online te vinden is. Als bedrijf wil je het liefst meteen tevoorschijn komen wanneer mensen op bepaalde woorden zoeken. Voor goede vindbaarheid kan je aan SEO werken. Daar komt zoekwoorddichtheid bij kijken. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder voor meer informatie.

 Search Engine Optimization

Het is belangrijk om te begrijpen wat SEO is. SEO staat voor Search Engine Optimization, ook wel bekend als zoekmachine optimalisatie. De term verklapt al eigenlijk waar het om draait bij SEO. Met zoekmachine optimalisatie wil je als bedrijf ervoor zorgen dat jouw website op een hoge positie staat bij Google. Je kan verschillende technieken gebruiken voor zoekmachine optimalisatie. Een bekende techniek is linkbuilding. Je kan linkbuilding uitbesteden.

Om de zoekmachine optimalisatie te laten slagen, heb je in ieder geval een goedwerkende website nodig. Een website moet gebruiksvriendelijk zijn voor de bezoekers. Is dit niet het geval? Dan zullen mensen je website niet zo snel bezoeken. Zorg ervoor dat je website een goede structuur heeft en dat alles duidelijk is. Bezoekers waarderen het verder wanneer een website snel werkt. Een website die traag laadt, is niet heel uitnodigend.

Zoekwoorddichtheid

De zoekwoorddichtheid is belangrijk voor de zoekmachine optimalisatie. Maar wat is de zoekwoorddichtheid dan precies? Dat is het percentage waarmee wordt aangegeven hoe vaak een bepaald zoekwoord in een tekst staat ten opzichte van alle woorden in die tekst. Google weet dan waar een tekst over gaat. De zoekwoorddichtheid kent in ieder geval geen perfect percentage. Meestal ligt het percentage tussen de 1 en de 3. Een te hoog percentage kan je beter vermijden. Google waardeert onnatuurlijk taalgebruik niet helemaal.

Er zijn wel een aantal tips voor een goede zoekwoorddichtheid. De eerste tip is om het zoekwoord te verspreiden over de hele tekst. De tweede tip is om de tekst echt voor de bezoeker te schrijven. Dit houdt natuurlijk taalgebruik in. Gebruik geen moeilijke termen en probeer ervoor te zorgen dat de tekst fijn gelezen kan worden. De derde en laatste tip is om de tekst wel dicht bij het onderwerp te houden.

Belang van zoekwoorddichtheid

Dus hoe belangrijk is die zoekwoorddichtheid voor de zoekmachine optimalisatie? Best wel belangrijk. Om een hoge positie te krijgen bij Google is het belangrijk dat je de juiste zoekwoorden gebruikt. Zonder die zoekwoorden wordt het een beetje lastig om te werken aan de zoekmachine optimalisatie. Houd er wel rekening mee dat de zoekwoorddichtheid niet te groot wordt. Dat ziet Google als onnatuurlijk taalgebruik en dat kan weer gevolgen hebben voor je positie binnen Google.

Ben je begonnen met zoekmachine optimalisatie en linkbuilding? Dan is het misschien een goed idee om een specialist in te schakelen. Linkbuilding heeft natuurlijk te maken met zoekwoorddichtheid. Bij linkbuilding gebruik je woorden die als een link functioneren. Als bedrijf kan je linkbuilding uitbesteden om zo voor een geslaagde zoekmachine optimalisatie te zorgen.