Videomarketing onmisbaar voor jouw bedrijf 

Het in de markt zetten van video en andere bewegende content om je naamsbekendheid te vergroten. Hierbij is het belangrijk om je strategie zo goed mogelijk aan te houden en dit blijven doen. Videomarketing is een totaalbenadering, die begint bij het idee en leidt tot de publicatie van de video en daarbij het meten van de resultaten.  

Een bedrijfsfilm laten maken 

Jouw bedrijf op een positieve manier promoten aan jouw doelgroep. Eén van de manieren om potentiële klanten te lokken is door een bedrijfsfilm te publiceren waardoor je nieuwe klanten over de streep zal trekken. Dit is natuurlijk niet ‘zomaar’ gedaan. Er komen verschillende aspecten kijken om er een succes van te maken. Videomarketing is de laatste jaren in 

Bij het laten maken van een bedrijfsvideo is het belangrijk om alle wensen goed door te spreken met het bedrijf die de bedrijfsfilm maakt. Ook is het belangrijk om voorafgaand te weten op wat voor manier het ingezet zal moeten worden. Een herkenbare missie en visie vanuit het bedrijf helpt erbij om de klant een helder beeld te geven. 

Wanneer heeft videomarketing geen zin? 

Naast alle voordelen die videomarketing met zich meebrengt, heeft het ook enkele nadelen. Namelijk: 

  • Er is geen budget. De opnames vergen veel tijd en de apparatuur is relatief aan de prijs.  
  • Geen inspiratie. Video’s zonder doel is zonde van je tijd en geld. 
  • Wanneer je geen tijd hebt. Haastige spoed is zelden goed. 
  • Je wilt direct resultaat zien. Het komt zelden voor dat een video viraal gaat. 
  • Wanneer je te hard van stapel loopt. Vaak boek je met kleine stapjes een beter resultaat. 

Bedrijfsfilm in 4 stappen 

Denk er goed om dat een video maken niet in twee tellen gedaan is. Om het efficiënter te maken is het handig om op de volgende wijze te werk te gaan: 

Stap 1. Brianstormen 

Samen met de uitvoerende partij bespreek je wat er in de video verwerkt moet worden. Daaruit volgt een kern en een doelstelling die belangrijk is.  

Stap 2. Storyline 

Een script is niet bepaald te missen. Hierdoor wordt er een structuur aan de video gekoppeld. Hierdoor zal de boodschap zo duidelijk mogelijk over komen.  

Stap 3. Productie 

Wanneer er een akkoord is op de voorgaande twee onderdelen dan start de productie. Een video op maat met het resultaat dat beide partijen voor ogen hebben. 

Stap 4. Oplevering 

De bedrijfsfilm zal na montage worden opgeleverd. De video kan gebruikt worden voor op de website, social media en andere platforms om het op te delen.