Wat doet een link builder precies?

Als je een webshop hebt, bestaat er een kans dat je ooit een aanbod hebt gehad van een link builder. Maar wat is een link builder nou precies? Een link builder is iemand die ervoor zorgt dat er links worden aangemaakt naar jouw website. Nu zullen veel mensen zich afvragen waarom dat van belang is. Eigenlijk is de verklaring hiervoor vrij simpel. Of je veel bezoekers op het internet hebt, wordt vooral bepaald door de grote zoekmachines. Neem bijvoorbeeld de Google zoekmachine. Vrijwel iedereen maakt hier gebruik van. Ben je op zoek naar informatie of naar een product, dan zal je waarschijnlijk alleen de eerste paar suggesties aanklikken. Voor jouw klanten werkt dit niet anders. Wil je dus meer klanten, dan moet je makkelijk te vinden zijn in de zoekmachines. Dat is waar de werkzaamheden van een link builder voor zorgen.

Waarom hebben links zoveel invloed?

Door links te creëren naar je website, zorgt een link builder er dus voor dat jouw website eerder gevonden wordt. Hoe hoog je website in de zoekmachines terug te vinden is, wordt niet door mensen bepaald. Google heeft daarvoor een uitgebreid algoritme ontwikkeld. Om te beoordelen hoe belangrijk je website is, wordt er ook gekeken naar de links naar de website. Als je website niet belangrijk zou zijn, zou er namelijk ook niet vaak naar gelinkt worden. Dit is dus inderdaad een vrij goede manier om de waarde van een website te beoordelen.

Er wordt niet alleen naar aantallen gekeken

Het algoritme van Google kijkt niet alleen naar het aantal linkverwijzingen dat je ontvangt. In dat geval zou je simpelweg honderden domeinen kunnen opkopen en daarop een linkje kunnen plaatsen om te stijgen in de zoekresultaten. Het zou je verbazen hoe slim het algoritme van Google is! Er wordt dus ook naar de herkomst van de linkverwijzingen gekeken. Komen de links van een website die vol staat met spam? Dan zouden te veel van deze links juist schadelijk kunnen zijn voor je positie in de zoekresultaten. De waarde van de website waarvandaan gelinkt wordt, is dus ook belangrijk.

Handige linkbuilding tips?

Vind je het belangrijk dat linkbuilding op de juiste manier gebeurt? Maak dan gebruik van deze linkbuilding tips! Om te beginnen is het een goed idee om Moz toolbar te downloaden. Met die toolbar kun je in een oogopslag zien wat de waarde van een website is. Zo kun je bepalen of het verstandig is om er een linkje te plaatsen. Kijk ook zelf eens naar de inhoud van een website. Bovendien is het belangrijk om relevante websites uit te kiezen. Het is logischer als je vooral links krijgt van websites die ongeveer hetzelfde onderwerp als jouw website hebben.